روش دیگر تخریب ساختمان، روش مکانیکی است. در این روش از ماشین آلات سنگین مانند بیل مکانیکی، لودر، جرثقیل و چکش هیدرولیکی استفاده میشود. تخریب مکانیکی جز روشهای سریع و ایمن بوده و برای تخریب ساختمانهای بزرگ و اسکلت دار مناسب است.
گوی فلزی با حرکات رفت و برگشتی به سازه ضربه زده و آن را تخریب میکند. تخریب با روش ضربهای روشی سریع و ایمن است و برای تخریب ساختمانهای با ارتفاع متوسط مناسب است.
هر روش تخریب دارای مزایا و معایب خاص خود است و انتخاب بهترین روش بستگی به مواردی مانند نوع سازه، محیط اطراف، و مقررات محلی دارد.
نرخ تراکم منطقه ( شلوغی و خلوتی منطقه) : یکی از موثرترین عوامل تعیین حق بیمه تخریب ساختمان شلوغی و خلوتی منطقه محل احداث ساختمان می باشد زیرا احتمال وقوع حادثه برای افراد و یا ماشین های عبوری در یک منطقه پرتراکم با یک منطفه خلوت بسیار متفاوت است.
متراژ: متراژ ساختمان به طور مستقیم بر هزینه تخریب آن تاثیرگذار است. با افزایش متراژ ساختمان، هزینه تخریب آن نیز بیشتر خواهد شد.
موقعیت و دسترسی پروژه به چندشکل روی قیمت تخریب ساختمان تاثیر میگذارد، برای مثال:
الف – ساختمان بنایی با دیوار باربر : در این نوع سیستم سازه ای ابتدا سقف ساختمان از بالاترین طبقه شروع به تخریب میشود سپس نوبت دیوارها خواهد بود. همچنین در حین تخریب باید حتماً از شمع استفاده شود.
مثلا یک ساختمان بتنی پیشتنیده را در نظر بگیرید. برای تخریب چنین سازهای صرفا نمیتوان از تعدادی تخریب ساختمان کارگر ساده و ابزارهایی مانند پتک و مته استفاده کرد.
پیمانکاران تخریب باید پیش از آغاز عملیات، خطرات احتمالی را شناسایی کرده و راهکارهای مناسبی برای پیشگیری از این خطرات ارائه دهند.
همچنین قطع انشعابات و حصار بندی مناسب محیط نیز از دیگر اصول تخریب ساختمان است.
با این حال، به طور کلی میتوان گفت که قیمت هر متر تخریب ساختمان میتواند با توجه به روش انتخابی متغیر باشد.
آیا روشنایی و تهویه هوای مناسب برای کارگاه تامین گردیده است؟
اگر گروه تخریب اینکار را انجام نمیداد، میتوانید سراغ دیگر گزینههایی بروید که خدمات خرید و فروش ضایعات ساختمانی را انجام میدهند.
آیا در تخریب ساختمانهای متصل به هم حداقل نیم متر مجاور به ملک همسایه با لوازم دستی تخریب میشود؟